الطريق
الإثنين 21 أبريل 2025 10:35 صـ 23 شوال 1446 هـ
جريدة الطريق
رئيس التحريرمحمد رجب
رئيس التحريرمحمد رجب
سلسلة غارات جوية إسرائيلية عنيفة جنوبى لبنان انطلاق معرض الربيع التشكيلي في الكويت بمشاركة عربية ودولية اليونان تئن تحت وطأة الغلاء.. الأسعار تشتعل وسط أزمة اقتصادية خانقة نجوم الطرب بالأوبرا تتألق فى احتفالية أعياد الربيع وزير التموين يقرر تخفيض أسعار الدواجن المجمدة والبيض بمناسبة أعياد الربيع وشم النسيم في العريش.. وزارة الثقافة تطلق ملتقى سيناء الأول لفنون البادية احتفالا بالذكرى الـ43 لتحرير سيناء فيديو| اتهامات متبادلة بين موسكو وكييف حول خرق وقف إطلاق النار الهش إسرائيل تعيش حالة من التوتر الداخلي وتحذيرات من ”اقتتال يهودي يهودي” شاهد| عرض تفصيلى: أمريكا والهند.. محطات الهدوء والتوتر وسط أجواء مشحونة تجاريًا.. واشنطن تستقبل اجتماعات صندوق النقد والبنك الدولى والدة إمام صلاة التراويح الكفيف بالجامع الأزهر تبكي على الهواء في ”الستات مايعرفوش يكدبوا” النجمة صابرين ضيفة مها الصغير في ”السهرة” مساء شم النسيم على CBC

«مش عيب ولا حرام».. الباز يدافع عن الصحفيتين الضاحكتين بجنازة مصطفى درويش

الإعلامي محمد الباز
الإعلامي محمد الباز

أعرب الإعلامي محمد الباز، عن استياءه الشديد من الجدل المثار حول انتشار صورة لصحفيتين وهما تضحكان أثناء تغطية جنازة الفنان مصطفى درويش، الذي غيبه الموت بشكل مفاجئ أمس الإثنين، عن عمر ناهز 43 عاما.

ودافع الباز، عن الصحفيتين، في منشور عبر صفحته الرسمية بموقع التواصل الاجتماعي "فيسبوك"، قائلا: "الصحافة مفيش فيها عيب ولا حرام.. الصحفى اللى بيغطى الجنازة بيعمل شغله، مش رايح يعزى.. اللياقة تقتضى إنه يراعى الأصول ويظبط انفعالاته، لكن الاحتراف بيقول إنه بلا مشاعر، لأن مراعاته لحزن أهل الميت أو بكاء أصدقائه ممكن جدا يعطله عن إنه يعمل شغله".

وأضاف الباز: "الزميلتين اللى غطوا جنازة مصطفى درويش الله يرحمه كانوا بيعملوا شغلهم، وحتى لو ابتسموا لثوانى بسبب موقف - كلنا ممكن يحصل معانا كده بالمناسبة - فده لا يعيبهم ومش من حق حد ينصب لهم محكمة، الموضوع ممكن يخلص بالتنبيه بمراعاة اللياقة، دون عقاب أو عتاب، لأن مفيش خطأ من الأساس".

وواصل: "الناس اللى بتطالب بوضع بروتوكول لتغطية الجنازات، الموضوع سهل.. أسرة المتوفى أيا كان اسمه أو وظيفته ممكن تعلن إن الجنازة بدون صحافة أو تصوير وده حقهم، زى الأسر اللى بتكتفى بأخد العزا على المقابر.. لكن لو فيه صحافة وتصوير، فده شغل الصحافة ووضع التصوير ومحدش هيقدر يمنع حاجة، مش هتبقى قدام الصحفى لقطة مهمة ويقول والله بلاش عشان محدش يزعل".

كما نشر صورة أخرى جديدة للصحفيتين، أثناء تغطية الجنازة دون ضحك، معلقا عليها: "الصورة للزميلتين فى نفس الجنازة من غير ضحك أو ابتسامات".