عاجل… ساويرس يعلن رفع دعوى قضائية ضد هاني شاكر.. تعرف على التفاصيل

أثار رجل الأعمال نجيب ساويرس جدلًا كبيرًا بسبب تعليقه حول بيانات نقابة المهن الموسيقية لمنع مؤديين المهرجانات وردًا على تصريحات له سابقة.
وكان نجيب ساويرس قد كتب عبر صفحته: "طب لو نقابة موسيقيين زي ما بتقول مالها ومال المغنيين..، وليه نقطع الأرزاق وإن شاء الله هجيبهم كلهم مهرجان الجونة وأنا بقول كلام وأنفذه".
وتحدث نجيب ساويرس عن الأمر في مداخلة هاتفية مع الإعلامي عمرو أديب ببرنامجه "الحكاية" المذاع عبر شاشة قناة mbc مصر الفضائية، قائلاً: "نقيب الموسيقيين مش قيم على أذواق الناس.. أنا مبيعجبنيش غناه أصلاً ومش عايز أسمعه"، وأعرب عن اعتراضه على قرارات النقابة بوقف عدد من مؤدي المهرجانات عن الغناء.
وأضاف ساويرس: "من حقي أسمع اللي أنا عايزه، وأنا بحب الغناء الشعبي.. الموضوع فيه نفسنة وغيرة، وفيه قانون في مصر وكل اللي اتمنعوا رفعوا قضية في القضاء الإداري.. النقيب مش قيم على أذواق الناس واحنا أحرار نسمع اللي بنحبه".
واستكمل رجل الأعمال تصريحه قائلًا: "ودورك كنقابة إنك تصرف أو تساعد أو تعالج نجم تابع للنقابة.. ولكن لست رقيبًا على المصنفات الفنية، طب أنا مبيعجبنيش غناه.. وإذا كان القانون بيمنح النقيب هذا الحق في منع نوع من الغناء يبقى القانون غلط".
اقرأ أيضًا: عاجل | ”كانت بتبصلي كأني حشرة”.. حفيد كمال الشناوي يروي موقف له مع زوجة هاني شاكر
واختتم كلامه: "الجمهور من يقرر إيه اللي ينفع يتسمع واللي مش عاجبه المهرجانات يقفل التليفزيون.. تعبنا من الناس اللي جاية تفرض علينا طريقتها وقطع الأرزاق ربنا مش بيسامح فيه".